Ben je van plan om een bedrijfsuitje te organiseren? Grote kans dat je door de bomen het bos niet ziet wanneer je het internet ter inspiratie raadpleegt. Er is zoveel mogelijk dat het maken van een keuze best lastig kan zijn. Om je te helpen hier mogelijkheden voor een bedrijfsuitje ter land, ter zee en in de lucht.

Trossen los
Kies met je bedrijf het ruime sop en ga een dag het water op. Dit kan bijvoorbeeld met een traditioneel zeilschip. Gegarandeerd dat je jouw collega’s beter leert kennen tijdens deze dag want bij het varen op zeilschip komt het nodige teamwork kijken. Naast het sportieve karakter van dit uitstapje op het water zul je ook zeker ontspanning vinden in de natuur. Deze zeiltochten kun je verder combineren met een lunch en een diner aan boord. Mocht één dagje zeilen naar meer smaken, dan kun je ook kiezen voor een meerdaagse tocht met overnachtingen.

Naar grotere hoogten
Heb je geen zeebenen dan spreekt ballonvaren je misschien meer aan. Met dit originele bedrijfsuitje leer je niet alleen je collega’s maar ook je omgeving op een andere manier kennen. Denk bijvoorbeeld aan ballonvaart Sint-Niklaas, waarbij je vertrekt vanuit dé ballonstad van België. Bekijk de wereld vanuit een nieuw perspectief en deel deze ervaring met jouw team. Een glaasje champagne na afloop hoort er natuurlijk bij. Vaak bestaat ook de mogelijkheid een ballonvaart te laten volgen door een diner op maat om de dag in stijl af te sluiten.

Voor landrotten
Een teamuitje op het water en een teamuitje in de lucht. Wat overblijft is het bedrijfsuitstapje met vaste grond onder de voeten. Welk decor is hiervoor beter dan de veelzijdige Ardennen? Natuurlijk biedt deze omgeving genoeg mogelijkheden voor sportieve activiteiten zoals mountainbiken, kanoën, hiken en raften. Toch valt hier als team nog veel meer te beleven. Ook voor een culinair of creatief getint bedrijfsuitje ben je in de Ardennen namelijk op de juiste plek. Zo kun je als team de natuur in trekken om te schilderen of te schrijven bijvoorbeeld, onder begeleiding van een ervaren gids.

Begin op tijd met plannen
Naast het kiezen van de daadwerkelijke activiteiten zijn er als organisator andere zaken waarmee je rekening wilt houden. Denk hierbij aan het vinden van een datum waarop iedereen kan en het eventueel regelen van vervoer naar de locatie. Voor een ballonvlucht zijn overigens vaak meerdere vertreklocaties mogelijk. Soms kan dit zelfs een eigen gekozen locatie zijn. Begin in ieder geval ruim op tijd met plannen. Zo geef je jouw collega’s de tijd om zich aan te melden voor het uitje, maar houd je zelf ook speling om alles te organiseren op het moment dat je het exacte deelnemersaantal weet.