Wintersport is iets prachtig moois. Wintersport staat bekend om de continue adrenalinekick gevolgd door een bere gezellige après ski. Een groot gevaar van wintersport is echter de kans op ongevallen. Uit een onderzoek is gebleken dat enkel in het jaar 2016 er al 65.000 wintersporters een ongeval hebben meegemaakt. In 90% van de gevallen gaat het om een eenzijdig ongeluk. Om de wintersport veilig door te komen heb je de kwalitatieve apparatuur en kleding nodig. Als je met een gemiddelde snelheid van zo’n 50 kilometer per uur van de helling af gaat wil je natuurlijk niet ineens een ski verliezen of de controle over je snowboard kwijt raken. Om deze veiligheid te garanderen is het altijd aan te raden om goed en kwalitatief materiaal te gebruiken. Daarnaast is het nooit aan te raden om van de après ski tussendoortje te maken. Ga dan ook nooit met een slokje op van de piste af!

Materialen om ongelukken te voorkomen

Om ongelukken op de piste te voorkomen kun je verschillende maatregelen nemen. De meest voor de hand liggende is het gebruik van goed en daarnaast het juiste materiaal. Waar men vaak wel gebruik maakt van goede snowboard bindingen, een goed snowboard, stevige schoenen en een snowboard helm, worden polsbeschermers juist vaak vergeten. Uit het onderzoek is echter gebleken dat door polsbeschermers te dragen al zo’n 40% van de ongevallen voorkomen kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend belangrijk om erg goed op te letten! Ondanks dat maar 10% van de ongevallen meerdere mensen betreft, kun je door goed op te letten ook bijdragen aan het verlagen van dit aantal ongelukken.

Springen?! Doe maar niet!

Daarnaast is gebleken dat maar liefst 11,7% van de ongelukken gebeurt als snowboarders zich wagen aan een sprong. Dit is een zorgwekkend hoog aantal aangezien niet veel mensen überhaupt de sprong op het board durven te wagen! Laat dit dan ook over aan de experts en laat je niet verleiden tot onverantwoord gedrag. Ondanks dat het er super stoer uit ziet als je een sprongetje waagt, is dit toch af te raden. Je kan verschrikkelijk terecht komen en je voor de rest van je leven verminken!