Steeds meer mensen bezitten cryptocurrency’s. Voor de meeste mensen is dit een investering, maar je kunt ook steeds meer producten kopen met Crypto. Er zijn al enkele makelaars die open staan voor een betaling in cryptovaluta. Er zijn steeds meer bedrijven die nu ook cryptobetalingen accepteren. Maar hoe zit dit eigenlijk met een vakantie?

Wat is Cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitale valuta die in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet gek. De waarde is in de afgelopen erg gestegen en er zijn veel cryptomiljonairs ontstaan. Je kunt met Bitcoins grote transacties doen zonder dat een bank zich ermee kan bemoeien. Wanneer je meer dan 5000 euro wil overmaken heb je toestemming nodig van de bank. Met cryptocurrency kun je dus veel sneller transacties doen.

Vliegtickets kopen met Bitcoins

Er zijn op dit moment enkele websites waar je vliegtickets met Bitcoin kunt kopen. Het staat nog een beetje in de kinderschoenen, maar het begint wel steeds meer te komen. De meeste mensen gebruiken het nog als investering en nog niet echt al betaalmiddel.

Tijdens je verblijf

Tijdens je verblijf kun je misschien bij een enkele winkel met crypto betalen, maar 9/10 zal dit niet het geval zijn. Je kunt dus vaak wel de vliegtickets en het resort betalen met crypto, maar daar blijft het op dit moment ook bij.

Waar koop ik cryptocurrency?

Bitcoins kopen kun je op verschillende plekken doen. Je kunt deze ook van een bekende overkopen, maar de meeste mensen doen dit via een exchange. Dit is een online platform waar je crypto kunt kopen en verkopen. Ook kun je hier altijd gebruik maken van een wallet. Dit is je digitale portemonnee.

Alleen Bitcoins?

Bitcoin is de bekendste valuta, maar er zijn ook nog veel andere coins die interessant zijn. Ethereum is ook een opkomende valuta die steeds populairder wordt. Mocht je hierin willen investeren dan moet je de Ethereum koers goed in de gaten houden.

Tot slot

Op dit moment is het nog niet echt een populair betaalmiddel voor dagelijkse producten of diensten. In de toekomst zal dit wel steeds meer komen. Het is dus ook slim om hierin te investeren, want cryptocurrency is het geld van de toekomst.