Elektrische auto’s zie steeds vaker op de weg. De ene keer zie je een Tesla model 3 voorbij rijden en de andere keer zie je een Hyundai Kona Electric. Er komen steeds meer merken op de markt en dat is maar goed ook. Lees in deze blog waarom ook jij nu moet beginnen met elektrisch rijden.

1.     Voordeliger rijden en voordeliger in onderhoud

Rijden in een elektrische auto is voordeliger in onderhoud in een benzineauto. Een benzineauto heeft namelijk een verbrandingsmotor die bewegende delen bevat. Deze delen slijten op den duur, wat weer zorgt voor onderhoud. Bij een elektrische auto is dit niet het geval, waardoor je minder onderhoudskosten hebt. Daarnaast kun je voordeliger rijden in een elektrische auto, omdat je natuurlijk nooit meer hoeft te tanken. Het enige dat je hoeft te betalen is de elektriciteit voor het opladen van de auto.

2.     Je krijgt subsidie

Wanneer je een elektrische auto aanschaft, kun je hier subsidie voor ontvangen. Dit kan alleen als particulier. Als zakelijke rijder betaal je namelijk al minder bijtelling. Waar je voor een benzineauto wegenbelasting moet betalen, hoeft dit voor een elektrisch auto niet. Deze subsidies en regelingen zijn er om elektrisch rijden te stimuleren.

3.     Beter voor het milieu

Zoals hierboven al is beschreven, wordt door middel van regelingen en subsidies het elektrisch rijden gestimuleerd. Dit wordt gedaan zodat er minder sprake is van CO2-uitstoot. Benzineauto’s stoten namelijk CO2 uit, wat beperkt moet worden. Deze uitstoot is slecht voor het milieu. Door broeikasgassen zoals CO2 warmt de aarde op en we moeten met z’n allen zorgen dat dat zo min mogelijk gebeurt. Wanneer de aarde te veel opwarmt, zal de zeespiegel stijgen wat weer zorgt voor overstromingen en heftige weersomstandigheden. Daarnaast zal er op veel plekken langdurige droogte ontstaan, doordat het zo warm is. Door deze droogte kan er minder voeding geproduceerd worden, wat weer leidt tot voedseltekorten. Dit moeten we natuurlijk allemaal voorkomen.

Wij zijn alleen maar voordelen voor de aanschaf van een elektrische auto.