Bijna iedere voetballiefhebber heeft het wel op zijn bucketlist staan. Een wedstrijd van de Koninklijke bezoeken en alle sterspelers live in actie zien komen. Real Madrid wordt niet voor niets gezien als één van de grootste clubs ter wereld. De club uit Madrid werd in Spanje al 33 keer landskampioen en heeft al dertien keer de Champions League gewonnen. De Madrilenen wonnen het miljoenenbal de afgelopen decennium drie keer achter elkaar, in 2016, 2017 en 2018. De Los Blancos zijn daarom ook terecht één van de grootste voetbalclubs ter wereld.

Het schitterende sfeervolle stadion, Santiago Bernabéu

Estadio Santiago Bernabéu heeft een capaciteit van ruim 81.000 zitplaatsen. Het is daarmee het op één na grootste stadion van Spanje. Het wereldberoemde stadion stamt uit 1947 en is dus al ruim 70 jaar oud. Veel grote en historische wedstrijden hebben zich afgespeeld in dit stadion. Zoals de Champions League finale van 2010, toen speelde Bayern München tegenover het Internazionale van Wesley Sneijder. Sneijder wist de wedstrijd met 0-2 te winnen waardoor ze de cup met de grote oren pakten.

Bekende oud-spelers Real Madrid

Er zijn heel veel spelers die voor de Koninklijke gespeeld hebben. Zo was Ruud van Nistelrooy een echte doelpuntenmachine bij Real Madrid. De Nederlandse spits wist in 68 wedstrijden 46 keer te scoren. Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der vaart, Klaas Jan Huntelaar en Clarence Seedorf speelden net als Van Nistelrooy voor de Los Blancos.  Op dit moment speelt er nog één speler in het eerste van Real Madrid met Nederlands bloed, Marco Asensio. Hij heeft een Nederlandse moeder en een Spaanse vader.

Succesvolle voetbalstad

Madrid is één van de succesvolste voetbal steden ter wereld, vooral Real Madrid en Atlético Madrid zijn bekende clubs uit de Spaanse hoofdstad. Deze twee clubs behoren tot de top van La Liga en de wereld. Het metropool Madrid heeft echter meer professionele voetbalclubs die uitkomen in de La Liga tot de Segunda División B. Wil je een mooie wedstrijden bezoeken in het buitenland? Overweeg dan zeker eens een voetbalreis naar Real Madrid. Naast het feit dat de club over een van de meest populaire voetbalclubs beschikt, biedt de stad Madrid voldoende aantrekkelijke bezienswaardigheden voor een fijn verblijf in de Spaanse hoofdstad.